purmer noord

Langs sportvelden en de rand van Purmer Noord

Sportvelden en randje Purmer Noord

Deze route van 8 kilometer voert langs diverse sportvelden en volgt de Purmerdijk, maar dan juist niet op de dijk maar er net langs.

Ik liep zowel op het heen- als terugweg nog een extra stukje over de Flevostraat. Niet echt bijzonder inspirerend, maar voor mij nodig omdat ik vanuit de Overweersepolderdijk start. Zonder dit stuk is dit rondje langs de velden ongeveer 6 kilometer.

Op de hoek van de Flevostraat en Achterom (fietspad) loop ik richting het scholeneiland. Ook ik bracht hier mijn middelbareschooltijd door. Er is wel het nodige veranderd sinds die tijd zeg. Ik loop langs de atletiekbaan van NEA Volharding. Ook al onderdeel van mijn jeugd en momenteel ook van mijn oudste dochter. Dit jaar bestaat NEA 100 jaar, mooie vereniging! Na NEA kom ik langs de hockeybanen van MHCP. Ik loop door richting de Purmer Noord en besluit om eens een keertje niet de dijk te volgen, maar te kijken of het mogelijk is om “langs de dijk” te lopen. Ik daal af naar de polder via het “Fenixlaantje”. Geen idee of het echt zo heet, maar je komt in ieder geval langs de Tuinvereniging De Fenix. Het is vandaag heerlijk weer, dus ik kan me goed voorstellen dat de leden van de vereniging het hier vandaag naar de zin hebben.

Het volgen van de dijk gaat maar matig. Lang niet overal loopt de route logisch door maar ik kom wel weer eens op plekken waar ik niet eerder was. Groen is het hier zeker, en volgens mij woon je hier ook bijzonder rustig. Door het Leeghwaterpark ga ik weer omhoog de dijk op. Ik steek de Purmerringvaart over en kijk even vanaf de brug naar roeivereninging De Where. Ik vervolg de route door de Wheermolen via de Hannie Schaftstraat en de Anne Franklaan. Die loopt door in de eerdergenoemde “achterom”. En daarbij kom ik weer een paar sportvelden tegen, te weten het honkbalveld van de Flying Petrels,  en de voetbalvelden van Purmersteijn.

Al met al een heel aardig rondje. Zoals de foto’s laten zien was het heerlijk weer. Ik liep het rondje van ruim 8 kilometer in ongeveer 47 minuten. Loop je ook wel eens dit rondje? Ik vind het leuk om je reactie te horen.

Fenixlaantje Lamoenstraat  Roeivereniging De Where Anne Franklaan

 Fenixlaantje

 Lamoenstraat

 Roeivereniging
De Where

 Anne Franklaan

Post Author: Jeroen

1 thought on “Langs sportvelden en de rand van Purmer Noord

    William

    (3 april 2022 - 13:05)

    Leuk om het zo te delen de mooie routes die je loopt. Ik loop ook in de omgeving. Purmerbos is is ook zeker een aanrader.
    Groet William

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *