Naar de Stokkenbrug

Weidevenne – Gors

Circa 13,1 KM. Een rondje door de Weidevenne, Gors en Wheermolen. Afwisselend parcours met buitenweggetjes en bebouwde kom.

Een winderige dag. Aangezien er voor volgende week een loop van 12 kilometer op het programma staat vind ik dat ik dat deze week in ieder geval in een rustig tempo ook wel zou moeten doen. Zoals gebruikelijk laat ik de route ontstaan tijdens het lopen. Gezien de omstandigheden eerst maar eens een stukje tegen de wind in.

Via de Oostdijk loop ik naar het centrum van Purmerend. Even illegaal schuin de weg oversteken. Kan op zondagochtend prima. Via de Kanaalkade naar de Neckerstraat. Links van me zie ik de Kop van West ontstaan. Wat een goede plek om te wonen, qua locatie ben ik jaloers op de mensen die hier gaan wonen. Bij het centrum en aan de uitvalswegen. Beter kan je het volgens mij niet hebben. Via de Oude Provinciale weg ga ik de Munnikdijkweg op. Hoe heet dit water eigenlijk waar ik langsloop? Jisper-ringvaart? Geen idee. Ik steek het in ieder geval over via de markante Stokkenbrug. Het evenaarpad is een fietspad waar het heerlijk hardlopen op is. Voor ik het weet kruis ik de melkweg alweer. Bij het afdalen in het tunneltje versnel ik even om een andere hardloper in te halen, die vreemd genoeg lijkt te vertragen bij het dalen. Ik kom niet vaak in de Weidevenne, maar ik ontdek dat ook hier nog steeds nieuwe woningen ontstaan. Ik maak een slingetje door de wijk heen om het goed te bekijken, maar keer dan weer terug op de Melkweg. Ik loop recht op de Melkwegbrug af.

Omdat de kilometers nog niet voldoende zijn sla ik maar rechtsaf om het Noordhollandsch Kanaal te volgen via de Kanaaldijk. Lekker rechtdoor, op dat ene puntje na waar een soort van strandje is gemaakt. Of ontstaan? Geen idee. De Mandelabrug komt in zicht, de enige helling van betekenis in dit rondje. Echt een kuitenbijter is het natuurlijk niet. Ik loop door naar het Oudelandsdijkje, ook weer zo’n pad waar je geen fietser tegen zult komen, ideaal voor de hardlopers. Al moet je dit ook niet met een te grote groep willen doen denk ik. De kilometers tellen al weer aardig op, en het zal toch nog iets hoger uitkomen dan 12. Daarom maar afbuigen naar huis, via de Wheredijk en Burgemeester Kooijmanweg.

Best een pittig rondje, door de afstand en de straffe wind. Ik liep er ruim een uur en 20 minuten over. Loop je ook wel eens dit rondje? Ik vind het leuk om je reactie te horen.

Munnikdijkweg Stokkenbrug Melkweg Mandelapad
 Munnikdijkweg  Stokkenbrug  Melkweg  Mandelapad

Post Author: Jeroen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *